dijous, 22 d’agost del 2013

Llegint "Un home de paraula"




Recomano moltíssim aquest llibre.
Tenia ganes de llegir-lo des que l'any passat vaig llegir-me d'altres llibres de la Imma Monsó, i em vaig quedar atrapada per la seva manera d'escriure: directa, divertida i amb històries que feien pensar molt sobre la pròpia vida. Va ser tot un descobriment.

"Un home de paraula" explica com va enfrontar-se a la mort del seu marit, que va morir de manera més o menys sobtada. Un llibre que és molts llibres a la vegada, i sobretot dos: una història d'amor (en els capítols anomenats A explica com es van conèixer i com era la seva vida junts) i de dol (en els capítols B explica com va viure la seva mort i com va seguir vivint després d'aquesta). I en les dues parts explica també els seus viatges, l'adopció de la seva filla, les seves rutines quotidianes...
Tot escrit de manera brillant, amb molta ironia, i no des del lament sinó des de la reflexió i la pròpia contemplació de l'experiència.  La mateixa el.laboració del llibre, paral.lela a l'el.laboració del dol, està explicada en primera persona.

Un llibre que em va fer reflexionar moltíssim i que aconsegueix incorporar una nova perspectiva al dia a dia, com només els grans llibres poden fer.  I que, malgrat tot, deixa un regust optimista, ja que narra com la pèrdua s'acaba integrant a la vida: com el seu marit acaba formant part d'ella, de la seva filla  i de la gent que se l'estimava. Com ella n'ha agafat molts hàbits, i com la seva filla l'integra en el dia a dia de manera inesperada i sempre encertada.

No us el perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada