dimecres, 12 de desembre del 2012

Val més caure en gràcia...




No fa gaire em van fer arribar un llibre a casa. Des de l'editorial Columna em va enviar un llibre sobre maternitat no se si amb la intenció de que en digués alguna cosa al blog (a mi és que no m'han enviat mai res sense motiu ni m'han tocat gaires premis, així que no se com manegar-me-les en aquests temes...).

El llibre es diu "Mare en pràctiques" i l'ha escrit l'Agnès Busquets, actriu que col·labora en diversos programes de ràdio i televisió i que des de no fa gaire és mare. D'entrada la frase amb la que et venen el llibre diu: "tot allò que sempre has volgut saber sobre la maternitat però mai no ha gosat contar-te (això si: amb molt d'humor...). A veure, a mi m'agraden els llibres entretinguts que et fan passar una bona estona sense més pretensions que aquesta. Aquest estiu, sense anar més lluny, vaig llegir "39+1" de la Sílvia Soler i m'ho vaig passar la mar de bé. Però "Mare en pràctiques" com a molt m'ha arrencat un mig somriure. És que no li he trobat la gràcia per enlloc! I mira que m'hi esforçava eh! però llegia i llegia i només hi veia una "pija-progre-de Gràcia" que havia descobert la maternitat i que mirava de riure's del que li passava sense acabar d'aconseguir-ho. Una mirada al propi melic desorganitzada, sense acabar de trobar el punt entre explicar els temes que anava tocant i fer gràcia amb l'annecdota personal. Vaja, per mi té el pitjor defecte que pot tenir un llibre d'aquest tipus: és avorrit.

Jo no dic que explicar al que un li passa no pugui ser interessant per la resta del món (què faríem amb tant de blog si no?), però com per fer-ne un llibre?????

4 comentaris:

  1. Sí, noia, si t'envien un paquetet així és per que en parlis en el bloc...crec, perquè a mi mai me'n han enviat cap. Aprofito per dir que si cap editorial veu interessant enviar-me un llibre, jo encantada! :) Ara, al tanto! que aquí tenim molt nivell, que no ens enviïn llibrets mediàtics sense interés, que mira que pot passar...;)

    Per altra banda, Mirashka, ejem, ejem...jo esperava una altra entrada...no vull presionar però...:))

    ResponElimina
  2. Sí, si a mi em volen enviar llibres, doncs també encantada, és clar!

    Jo fa temps em vaig llegir un llibre similar, però d'una tal Mabel Marti (que sortia a El club de l'Albert Om). Va escriure un llibre que es deia "Ai, mare!", i pel que sembla és similar a aquest que dius.

    Bé, lo bó del cas és que la teva entrada m'ha fet recordar el temsp que fa que no llegeixo res (des de La madre). I vull posar-me les piles!
    De fet, per reis he demanat molts llibres! Un d'ells, "Un home de paraula", de l'Inma Monsó (escriptora que m'encanta) i potser seria una bona lectura pel club també.
    Ah! I "Las uvas de la ira", també l'he demanat!:)

    ResponElimina
  3. ok ok... aquest cap de setmana si no hi ha res de nou enceto! I promise!

    Ah i si, que ens enviin tots els llibres que vulguin, segur que algun de bo caurà de tant en tant ;) Potser he estat massa dura, no?

    ResponElimina