dilluns, 24 de desembre del 2012

Llegint "Una història d'amor"

Un historia d'amor és el primer llibre de l'Helena Rufat, mollerussenca que ja havia escrit reculls de contes i un assaig. És amiga de la  família, quasi veïna, i va ser un gran descobriment saber que, rere la persona amb qui intercanvies breus converses de tant en tant s'hi amaga una escriptora de talent, capaç de transportar-nos amb les paraules dins un univers propi.
La novel·la narra la història d’un capellà de poble i la Teresa, una dona amb dos fills que arriba al poblet de Torsal seguint un anunci que busca una família per a donar vida a l'escola del poble.  
Aquest és el relat de fons, amb el que un pot identificar-se més o menys. Però el que realment m'ha atrapat del llibre, més que la història en sí, és la manera  en que aquesta s'explica. Torrents de paraules que conformen frases amb una cadència  que et va arrossegant, llibre endins. Brillants  descripcions dels personatges i de les situacions, que es visualitzen clarament, amb gran vivesa i realitat.


Com a contres, he de dir que no m'agrada ni la portada del llibre ni el títol. Una perquè no reflexa massa les imatges que, almenys a mi, em venien al cap mentre llegia el llibre. L'altre, perquè crec que és tan general que no suggereix el que hi trobarem dins. Una història d'amor, sí, però també de soledat, de secrets familiars  i de supervivència.
Un llibre que es llegeix d'una sentada i que deixa un bon pòsit. 
Una recomanació de lectura per aquestes tardes de Nadal! I, per la brevetat, del tot compatible amb la que tenim entre mans al club!

1 comentari: