dimarts, 3 de juliol del 2012

Llegint "El collidor de vesc"

 
Aquest llibre és una petita joia.
Un llibre que sorprèn, que no t'esperes.

Costa molt de definir El collidor de vesc. Comença sent un llibre molt descriptiu, centrat en un únic personatge. I tot i que es manté així fins al final, la història té un punt de gir que no t'esperes que converteix el llibre aparentment rural i tranquil que t'havies començat a llegir, en una espiral d'esdeveniments intel.ligent i divertida, on l'autor treu suc de les pedres, portant a l'extrem una situació rocambolesca  Un llibre, doncs, amb punts surrealistes que disecciona fins al límit una escena en un únic espai, reflexionant sobre els mitjans de comunicació, sobre la capacitat de deixar-nos portar de la societat actual, sobre els prejudicis, sobre la fe....

Un llibre, a més, escrit amb les entranyes, molt carnal. El personatge principal, el Jesús Deulofeu, se'ns fa present no només a través de les seves reflexions, sinó que es materialitza a cada pàgina també amb els seus fluids corporals: la seva suor, el seu semen, els sucs gàstrics i la seva condició més íntima ens acompanyem durant tot el llibre.

Molt i molt recomanable. A mi em va sorprendre molt agradablement, i tothom del meu voltant que se l'està llegint opina el mateix. El collidor de vesc, sens dubte, no deixa indiferent a ningú.   

I l'autor és de les terres de Lleida i amic del meu home!

3 comentaris:

  1. ai, quina recomenació més interessant...m'agrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs te'l recomano molt! I és curtet i ràpid de llegir!

      Elimina
  2. Em va enganxar completament, una molt bona tria. Gràcies ;-)
    Pere

    ResponElimina