dijous, 22 de novembre del 2012

Siri Hustvet

He de reconèixer que fins fa unes setmanes el nom d'aquesta escriptora no em deia res de res. Encara pitjor, la coneixia amb un altre nom..."la dona del Paul Auster".

Malauradament passa sovint. Coneixem a les dones per qui tenen de parella. El Paul Auster el vaig conèixer gràcies a unes pel·lícules on ell feia de guionista i que em van encantar: Smoke i Blue in the Face (precioses, si no les heu vist, no us les perdeu).

Després vaig llegir Trilogia a Nova York i també em va agradar molt. Però amb altres llibres del mateix autor no em va passar el mateix. Sé que té molts seguidors però a mi em sembla una mica sobrevalorat, però és una opinió molt personal.

Doncs resulta que aquest conegut autor té una dona que, per mi (només he llegit un llibre) és una escriptora molt gran. He llegit fa unes setmanes Elegía para un americano i m'ha agradat moltíssim.

Té tots els ingredients per a què sigui un llibre gran: una trama de misteri i profunditat emocional. Com diuen a la solapa "Són excepcionals els escriptors que podem a l'hora estimular la nostra intel·ligència i capturar el nostre cor". També comenta algun crític, i estic d'acord, que és un llibre que es pot llegir des de molts registres.

Potser vosaltres ja la coneixíeu per ella sola, però jo m'he de renyar a mi mateixa i fer-me prometre que no oblidaré el seu nom: SIRI HUSVEDT, una de les grans.

PD: Tenia moltes ganes de parlar d'aquesta lectura i per això he fet aquest escrit ràpidament, ara però us deixo el tron a vosaltres...que crec que hi ha alguna que té una lectura al cap per dirigir, oi? ;)

3 comentaris:

  1. Jo no m'he llegit res d'ella i em crida molt l'atenció. La novel.la Un estiu sense homes podria ser una lectura del club algun dia!

    ResponElimina
  2. Jo tampoc n'he llegit res i em smebla molt bé la proposta de l'Onavis. Si, si, ho tinc en ment, però necessito uns dies per madurar la idea i llegir-me "Los vagabundos de la cosecha" porfi porfi!!!!

    ResponElimina
  3. Ai, la llista és va fent llarga...tindrem temps de tot?

    Tranqui Mirashka! No hi ha pressa!

    ResponElimina