dissabte, 4 de febrer del 2012

De com la maternitat contribueix decididament a la lectura!

Bé, arrel d'una petita conversa maternal off the bloc, he decidit fer una entradeta que potser no té molt a veure amb el llibre que llegim però que vol desterrar alguns mites (amb el permís de la nostra conductora del mes...)

Doncs sí, és gràcies a ser mare que vaig llegir-me en un cap de setmana Orgull i Prejudici!

Divendres l'Ariadna estava malalta, encara no hem sabut que li passava però es sentia dèbil i tenia una mamitis aguda. La única solució que vam trobar és que s'estirés al meu damunt. Així que vam passar la tarda ella dormida sobre la meva panxa i jo inmobilitzada al sofà. Per sort, vaig aconseguir tenir una bona llum per llegir i ja havia comprat el llibre....vam començar la lectura en veu alta i després jo soleta, amb la meva filla dormida sobre meu. Va ser una lectura molt bonica. La resta del cap de setmana ens la vam passar fent-nos companyia i llegint . I va ser així com vaig aconseguir llegir la novel·la en gairebé dos dies. 

Qui diu que la maternitat és un impediment per llegir? ;)

I vosaltres, com us ho feu per trobar un racó de lectura?

22 comentaris:

  1. Jo no puc llegir massa mentre ella és a casa i estic jo al seu càrrec.
    Aprofito per llegir al tren, mentre espero el bus....
    A la nit, ara és impossible perquè se'm tanquen els ulls a les nou i mitja!!!

    Per sort, el cap de setmana tinc estones per mi mentre la nena juga amb son pare i ho agraeixo perque estic enganxadíssima!!! Crec que avui l'acabo.

    ResponElimina
  2. Doncs jo vaig en cotxe a treballar, aixi que de llegir res... aprofito l'estona d'espera a l'escola de musica (tot i que darrerament sempre hi ha algú que enceta conversa i no es plan) i a les nits. Je je je veig que us ha agradat el llibre!

    Anna m'ha encantat la imatge de tu llegint i l'Ariadna dormint a sobre teu. Així m'agrada que li vagis llegint en veu alta, en res tindrem una altra Austen-addicta! ;)

    ResponElimina
  3. Jo llegeixo al tren de camí a la feina, en total són 3 hores de lectura setmanal. Estic encantada de tornar a llegir.

    ResponElimina
  4. Bé aquest cap de setmana va ser una excepció, normalment jo llegeixo al llit abans d'anar adormir...tot i que anem cansats molts vespres tenim la costum de ficar-nos al llit ben aviat i llegir...aquest dies de fred i neu és molt agradable.

    ResponElimina
  5. Jo estic a tope de feina (preparatius, ja us podeu imaginar..), però d'aquí 10 dies també estaré a tope...així que comencem quan volgueu...

    ResponElimina
  6. Vaig per la meitat. Quin ritme que porteu senyores!
    Estic en ple: ara hi ha boda, ara ja no hi ha boda... a aquest ritme, es quedaran totes per vestir sants, i pitjor encara, vivint de per vida amb la mare torracollons que les hi ha tocat tenir! hehehe

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt ficada en la història! Ahir mateix, després d'haver-lo acabat vaig anar a buscar la peli de la Keira Kinghtley i ja n'he vist la primera part (hagués seguit, però se'm tancaven els ulls...)

      Em falta veure la minisèrie de la BBC, que té molt bona pinta.
      Oi que parlarem també de les adaptacions?

      Elimina
  7. o i tant que en parlarem!!!! Mama moderna tranquila, jo també vaig per la meitat, que últimament no m'aguanto de son!

    Onavis, la peli està bé però a sèrie... ai la sèrie!!!!

    ResponElimina
  8. Hola, fa poc que he descobert el vostre blog i m'agradaria participari, però potser arribo massa tard a llegir orgull i prejudici, o m'espero i m'afegeixo al proper llibre que proposeu
    gràcies i bona lectura

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda al bloc Gemmes!
      Ui, doncs no se que dir-te perquè estem totes tan enganxades al llibre, que no seria just dir-te que t'esperis al següent, més aviat et diria que si tens la oportunitat de llegir-lo que val molt la pena, però és decisió teva, es tracta de llegir de gust i sense pressions.

      Noies, avui he descobert que la meva jefa es una fan incondicional de la Jane Austen, s'ha ofert a deixar-me la serie dilluns. oooeeeee

      Elimina
    2. Jo penso una mica com la Mamamoderna, si comences probablement l'acabaràs ràpid, perquè enganxa! A banda, si no arribessis tampoc passa res, les entrades per fer comentaris estaran sempre allà...però vaja, tu mateixa, si prefereixes començar amb el pròxim, cap problema, segur que també triarem un de ben xulu!

      Elimina
  9. Hola Gemmes, benvinguda! Et dic el mateix, com t'estimis més. Si veus que pots llegir-lo no te'l perdis, i com diu l'Anna els posts per comentar-los sempre estan aquí (i si pots recuperar Antígona igual!). Però si vols començar amb mes calma o el llibre no t'atrau, espera.

    Mama moderna ole ole, veuràs com t'agrada!!!!! It's capital!

    ResponElimina
  10. Me'l llegiré m'heu convençut,gràcies.

    ResponElimina
  11. ole ole! aquesta nit sens falta penjo post! que he anat liadilla, que extrany, no?

    ResponElimina
  12. Crec que mai a la meva vida he llegit més que durant les meves lactàncies (prolongadísimes). Sobre tot durant els maratons de teta dels primers mesos.

    La lactància afavoreix la lectura!

    Fa poc vaig llegir Cumbres Borrascosas i vaig gaudir com una nena!! No he llegit Orgullo y Prejuicio, però ho faré!

    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Després diuen que la lactància et treu llibertat...a mi, com a tu, em va donar la possiblitat de "perdre el temps" intensament, amb moltes novel·les que em van acompanyar! Jo crec que també s'ha de reivindicar aquesta vessant "egoista"jeje...
      Aquí les mames lectores crec que et recomanem Orgullo y prejucio, ara, t'avisem, t'enamores (queda dit).
      Petons!

      Elimina