diumenge, 31 de març del 2013

Tot llegint.. "La caída de los gigantes"


Jo no soc kenfolletiana. No he llegit "Els pilars de la terra". Dec ser de les poques persones del món que no ho han fet, però és que la medieval no és precisament la meva època preferida i mai m'ha atret aquest llibre. Però la història de l'Europa del segle XX ja és una altra cosa. Soc més moderna jo... El cas és que em van parlar molt bé de "La caída de los gigantes" i els reis van fer cas a la meva demanda. Avui l'he acabat després de poc més d'un mes de lectura i oooooohhhhh que bé m'ho he passat!!!

Aquest llibre inicia la trilogia "The Century" i es centra en la segona dècada del segle XX. Bàsicament parla de la I Guerra Mundial i de la Revolució russa, però també toca temes com el sufragi universal, els drets dels treballadors, la formació de l'ONU o l'aparició del nacional socialisme alemany (tot i que algun molt tangencialment). Ho fa tot seguint la vida de personatges anglesos, gal·lesos, alemanys, russos i americans, les vides dels quals entrecreua, de manera que podem tenir la visió d'un mateix fet des de diverses bandes. Això és potser el que més m'ha agradat. La 1a gran guerra és força desconeguda per mi (ara potser ja no tant) i tenir aquesta visió "plurinacional" és fantàstic. No se si tota la part històrica és real, però tinc la sensació de que està ben documentat i precisament no és als anglesos als que deixa millor parats.

El segon llibre es centrarà en la II Guerra Mundial i el tercer en la guerra freda (si, una mica bèlic tot plegat... així ens va a la humanitat...). Ja tinc ganes de saber com continuen les vides dels personatges i, suposo, dels seus descendents.


2 comentaris:

  1. El meu home l'ha llegit per practricar anglès i li ha encantat. Diu que és un mestre fent aquest tipus de llibre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, el meu també se l'ha llegit en anglès! ja ja ja ja de fet l'hem llegit alhora (ell va començar més tard i va acabar abans... una ràbia!). No se, jo només he llegit aquest llibre d'ell i no soc massa amant d'aquest tipus de novel·la, però he de reconèixer que m'ha fet disfrutar molt! Ara estic amb "Una gata sobre una teulada de zinc calenta" i estic enganxadíssima també!

      Elimina