dimarts, 17 de gener del 2012

Benvingudes al món Austen

Doncs aquest mes entrarem en l'univers Jane Austen amb una de les seves millors novel·les (per mi la millor), Orgull i prejudici (Pride and prejudice). Austen va aconseguir publicar-la el 1813, tot i que feia més de 15 anys que l'havia escrit i en ella tracta la història de l'Elizabeth Bennet, la segona de les 5 filles d'una família del que llavors debia ser una classe mitja-alta de la campinya anglesa i en Mr. Darcy, un ric cavaller. Toma folletín!
On està la gràcia? per mi en la ironia que fa servir la Jane Austen en descriure el seu món, l'ambient en el que vivia, les convencions socials, deixant per terra certes actituds, però sempre amb un punt de condescendència cap a d'altres. Potser per això se la considera una de les grans escriptores angleses i hi ha piles d'adaptacions de les seves novel·les (busqueu, busqueu... de què us penseu que va el Diari de Bridget Jones? i si fins i tot n'hi ha una versió anglo-bollywood anomenada Bride and prejudice!).
Espero que disfruteu molt d'aquesta lectura. A mi em servirà per rellegir l'obra i tenir excusa per dedicar una tarda a reveure per 8436348752 cop la sèrie de la BBC.
Així que ja sabeu:
It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.

18 comentaris:

  1. Ohh!! Quines ganes! A veure quan aconsegueixo l'exemplar...per cert, volia posar una imatge per canviar la d'Antígona, però crec que tu ho pots fer millor...ets tota una especialista! (Si vas molt enfeinada aquesta nit en posaré una, cap problema)

    ResponElimina
  2. Heu fet una tria molt interessant.
    Em sembla que m'animo a llegir la versió original que segur que serà més fàcil de trobar a Londres.
    Que algú m'afegeixi a la llista de mares lectores please, que hem teniu marginada, hehehe

    ResponElimina
  3. Heu escollit una de les meves autores preferides. Fa molt de temps vaig llegir Orgull i Prejudici i altres dels seus títols i la fina ironia que destilen els seus llibres es fantàstica

    ResponElimina
  4. Anna fet! m'agrada aquesta imatge perque es un dibuix de la Jane Austen fet per la seva germana. Es veu que tenien una relació molt similar a la que la prtotagonisa d'Orgull i prejudici té amb la seva germana gran.
    Mama moderna fet! Has deixat de ser una marginada social!
    Sandra, totalment d'acord!

    ResponElimina
  5. Bueno, sembla que la reducció arriba així que potser tinc més temps per llegir però... Mireia, tu que em coneixes força. Aquest llibre és per mi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja et val! aquest llibre és per tothom! Tu prova-ho i si no et convenç et deixo els dvd de la sèrie! Ah, i felicitats per la reducció!!!!!!!!

      Elimina
    2. Esther, veig que t'està picant el cuquet d'unir-te al club eeeeeehhh. Va vingaaaa no et facis de pregar gaire que aquí ets benvinguda :-)

      Elimina
    3. Mireia que ja saps que els meus gustos no entren en aquests "tothom". Que sóc molt raretaaaa :-)

      Elimina
  6. Per cert, disculpeu-me fins diumenge si us plau, estic liada amb l'aniversari de les gatxans i entre unes coses i unes altres no puc fer gran cosa.

    ResponElimina
  7. Discupladíssima... gaudiu molt amb els peques!!
    Advertència: jo demà aconsegueixo el llibre (espero) i quan l'Anna s'hi posa, devora els llibres en molts pocs dies....ejem, ejem...;)

    ResponElimina
  8. Jo vaig aconseguir el llibre ahir a la biblio i ja m'hi he posat. El tenia a casa en versió original però ara no em veig en cor de tornar-lo a llegir en anglès, millor en català.
    Felicitats a l'Esther per la reducció i bon anniversari per les gatxans.

    ResponElimina
  9. Austen ja està amb mi...edició de butxaca per magrejar-la millor ;)...

    ResponElimina
  10. Ole ole, ja estem en marxa. Jo aprofitaré per llegir una edició que em va regalar mon germà fa un anys. No se si us havia comentat que és traductor i corrector a una editorial i de tant en tant cau alguna cosa ben xula!

    ResponElimina
  11. Vaig tard.....
    Però finalment ja tinc el meu exemplar!! A veure quan m'hi puc posar!!

    ResponElimina
  12. Doncs ja hi som totes! al ataque!!!!

    A veure si vaig (anem) fent alguna entrada sobre el tema, que l'Anna va posar el llistó molt alt!

    ResponElimina