dilluns, 28 de novembre del 2011

Com serà l'itinerari?

Bé doncs, lo prometido es deuda. Jo vaig ser la lianta principal (sense ser-ne gaire conscient, tot s'ha de dir...) i ara em toca posar el meu granet de sorra. L'Anna fa una entradeta per continuar amb l'itinerari del bloc...



Ja tenim el mode ON activat gràcies a l'iniciativa de la Mirashka. 

El tren ha sortit de l'estació....treca-trec, treca-trec...tampoc ens interessa gaire cap a on es dirigeixi. Sí que ens agradaria saber com serà el camí. Quines parades farem, amb qui ens trobarem, etc.

Una cosa ja la sabem. Llegirem un llibre. No serà gaire llarg i no ens posarem presses. Aquestes són les premisses principals. 
Ara toca decidir altres coses.

Cada cop es tria un llibre i una de les quatre dirigeix la lectura? 
Si és així, com ho dirigim? 
Quedem per al cap d'uns mesos per fer una entrada i després anem fent comentaris? 
I si ho decideix cadascú com vol anar-ho fent? 

També podem fer-ho de manera totalment comunitària, sense direcció. Es tria un llibre i qui vagi acabant o quan se'ns acudeixi alguna cosa per comentar, res que no entenguem de la lectura anem fent entrades...no sé ben bé, són suggerències només!

Potser el primer pas és triar la lectura i després anem veient sobre la marxa?

La meva proposta: Una lectura curteta i a vegades super interessant són les obres de teatre. Jo ara em llegiré Antígona amb el meu company, si us animeu també podem fer-ho nosaltres...seria una bona manera de perdre la por als clàssics, si és que en tenim! (jo una mica, ho he de confessar...). 

Bé, deixo aquests apunts per a començar un debat com cal! Ara totes a donar el seu punt de vista i a proposar lectures! Hem de tenir una llista ben llarga!!

8 comentaris:

  1. Que xula la imatge, Anna!

    Sobre l'itinerari:

    - Jo penso que estaria bé que cada cop dirigís una persona la lectura, de manera lliure, però que proposés el llibre i la data final de lectura.

    - Penso que un cop tinguem triat el llibre i mentre no comencem a comentar-lo, estaria bé anar penjant informació que trobem interessant sobre l'autor escollit, sobre l'època, sobre les versions que se n'hagin fet en cine.... Bé, qualsevol cosa que anem trobant interessant.

    - I també penso que no estaria de menys que cada cop que alguna de les autores es llegís un llibre o en volgués recomanar un fes un post per parlar-ne, encara que no tingués a veure amb el llibre oficial que ens estem llegint col.lectivament en aquell moment.Seria com una altra secció dins del propi bloc. Què us sembla?

    - Com a "lianta" principal em semblaria molt bé que fossis la primera en dirigir una lectura i Antígona em sembla molt bé! la vaig llegir a "l'insti" fa molt de temps i em bé de gust rellegir-la. A veure què en pensen la resta!

    - Sobre com fer-ho, jo crec que un cop arribi el dia límit de lectura final (un mes després de la proposta, per exemple), la persona que dirigeixi comença amb un post i hi anem comentant totes. Suposo que cada llibre serà diferent, ja ho anirem veient!
    Què us sembla?

    ResponElimina
  2. Em sembla perfecte tot el que proposes, de debò! No tinc cap problema per començar jo amb Antigona...crec que és una manera començar força potent...

    Sobre coses per anar penjant, no cal que sigui només de literatura, coses que tinguin a veure amb l'època i que creïn atmosfera...música, menjar, etc! (Crec que és una mica l'idea que tenies, oi?)

    També, pensant, se m'ha acudit una novel·la que crec que és molt curteta però una obra mestra! Desayuno en Tiffanys del Truman Capote...després van fer la peli amb la Audrey Heburn. Crec que també va super bé pel club!

    ResponElimina
  3. Ole ole!!!! per mi ok amb Antígona, jo no l'he llegit i si, soc una de les que té por dels clàssics, així que al ataque. Esmorzar a Tiffanys és maquíssima! la vaig llegir fa molts anys, però la vaig deixar i mai més vaig tornar a veure-la...

    Molt bé Onavis en tot! I si, Anna, posa dates d'inici i final i ves portant tu la discusió, no? Jo crec que tambe anirem veient què necessitem i què no fem bé i ho anirem polint, no?

    ResponElimina
  4. Per a mi també perfecte que comencem amb Antígona i sent tu, Anna, qui la dirigeixi no pot semblar-me millor elecció. Jo ara portava una època molt grega perque vaig rellegir La historia de los griegos de l'Indro Montanelli i allí es feia un repàs dels principals autors teatrals: Sòfocles, Esquil, Aristòfanes...
    M'agrada el teatre i em sembla molt interessant aquesta tria.

    També em semblen bé les idees de l'Onavis sobre la forma de bellugar-nos amb aquesta nova empresa i també com diu la Mirashka, caminant es fa camí i segur que anem evolucionant a mesura que ens trobem que alguna cosa s'ha de polir amb el funcionament de tot plegat.

    Esmorzar a Tiffanys també em sembla una bona idea per a més endavant.

    ResponElimina
  5. Mmm...començo a pensar-hi...alguna opinió més...Antígona a la una, Antígona a les dues...

    ResponElimina
  6. Quina iniciativa més maca. FELICITATS a les creadores. Ara no tinc temps pero aqyesta nit m'hi paso amb tranquilitat

    ResponElimina
  7. Antígona a les 3!!!!

    Per cert, vaig estudiar amb una noia que se'n deia d'Antígona.

    ResponElimina
  8. ¡Suerte chicas! Me parece muy bien que empeceis con Antígona donde muere hasta el apuntador... Besotes, M.

    ResponElimina